Computerlessen

Computerles

Bij Stichting Piëzo worden verschillende computercursussen gegeven.

Basis computergebruik

In de basiscursus leren de deelnemers omgaan met de muis, het toetsenbord en het beeldscherm. De deelnemers leren het schrijven van een kleine tekst, en het gebruik van internet, e-mail, mappen en bestanden.
Deze cursus bestaat uit 8 lessen.

Basis computergebruik vervolg

De vervolgcursus gaat verder met wat in de basiscursus is geleerd. Het belangrijkste is wat de deelnemers zelf willen weten en leren. Hun vragen staan centraal.
Deze cursus bestaat uit 8 lessen.

Tekstverwerken

Voor deze cursus maken we gebruik van het programma “OpenOffice”.
De deelnemers maken kennis met het onderdeel “Writer” en leren de basis van tekstverwerken zoals het werken met opmaakprofielen, gebruik van afbeeldingen, rapporten maken en mailings verzorgen.
Deze cursus bestaat uit 5 lessen.

Open inloop

Bij de open inloop kunnen deelnemers binnenlopen met vragen over de computer. Bijvoorbeeld over het opzoeken van iets op internet, of het maken van een digitaal CV. Vrijwilligers beantwoorden alle vragen.

Deze cursussen vinden plaats in verschillende Piëzocentra.
Ben u geïnteresseerd in één van deze cursussen? U kunt zich aanmelden via info@stichtingpiezo.nl of 079-8885550.

Gerelateerd

Piezo ouders