Opleiding mbo 2

Piëzo biedt samen met mboRijnland de mbo niveau 2 opleiding helpende Zorg en Welzijn aan.

Als helpende Zorg en Welzijn krijg je te maken met mensen die hulp en zorg nodig hebben. Je leert aandacht te hebben voor de zelfredzaamheid van mensen, je leert verzorgende- en huishoudelijke taken en je leert hoe je activiteiten kunt aanbieden en begeleiden.

Je krijgt tijdens deze opleiding praktijkgerichte opdrachten en volgt voor de opleiding relevante vakken. Sociale vaardigheden staan centraal en de vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding.

Voor wie?
De opleiding is geschikt voor mensen met een vooropleiding op mbo niveau 1 of een opleiding basisberoepsgerichte leerweg. Voldoe je niet aan deze opleidingseisen dan kun je meedoen aan de toelatingstoets via mboRijnland.

De groepen zijn klein en de opleiding geeft veel structuur. Je krijgt voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding.

De lestijden van de opleiding zijn afgestemd op de schooltijden van het basisonderwijs zodat de opleiding goed toegankelijk is voor ouders met schoolgaande kinderen. Voor ouders met jonge kinderen (0-4 jaar) kan in overleg van kinderoppas gebruik gemaakt worden.

Opleidingsduur
De opleiding helpende Zorg en Welzijn duurt 2 jaar. Je gaat 18 uur per week praktijkervaring opdoen (stage) en 1 dag per week naar school.

Informatie
Voor meer informatie over de opleiding kunt u contact opnemen met Gioia Conte, projectleider opleidingen, gioia@stichtingpiezo.nl 06-31687716.

Gerelateerd

Budgettrainingen en vaardigheden op maat

Positieve gezondheid

Ouder & kindatelier

Het Vonkje