Opleiding mbo 2

Helpende Zorg & Welzijn mbo niveau 2
Piëzo biedt samen met mboRijnland de mbo niveau 2 opleiding. Helpende Zorg & Welzijn aan.

Als helpende zorg & welzijn krijg je te maken met mensen die hulp en zorg nodig hebben. Je leert aandacht te hebben voor de zelfredzaamheid van mensen, je leert verzorgende- en huishoudelijke taken en je leert hoe je activiteiten kunt begeleiden.

Je krijgt tijdens deze opleiding praktijkgerichte opdrachten en volgt voor de opleiding relevante vakken. Sociale vaardigheden staan centraal en de vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding.

Voor wie?
De opleiding is geschikt voor mensen met een vooropleiding op mbo niveau 1 of een opleiding basisberoepsgerichte leerweg. Voldoe je niet aan deze opleidingseisen dan kun je meedoen aan de toelatingstoets via MboRijnland.

De groepen zijn klein en de opleiding geeft veel structuur. Je krijgt voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding.

De lestijden van de opleiding zijn afgestemd op de schooltijden van het basisonderwijs, zodat de opleiding ook goed toegankelijk is voor ouders met schoolgaande kinderen.

In overleg kan kinderoppas (voor kinderen van 0 tot 4 jaar) aangeboden worden.

Opleidingsduur

De opleiding Helpende Zorg & Welzijn duurt 2 jaar. Je gaat 18 uur per week praktijkervaring opdoen (stage) en 1 dag per week naar school.

Les- en boekengeld
Werkbedrijf De Binnenbaan levert een bijdrage voor het les- en boekengeld van de opleiding.

Informatie

Voor meer informatie over de opleiding kunt u contact opnemen met Gioia Conte, projectleider opleidingen, gioia@stichtingpiezo.nl 06-31687716.

Gerelateerd

Opstap

Nederlandse taallessen

Energievoorlichting

Samen opvoeden