Opleiding mbo 2

Servicemedewerker mbo niveau 2
Wij Piëzo bieden samen met MboRijnland de mbo niveau 2 opleiding Servicemedewerker aan.

Je leert bij deze opleiding hoe je bij verschillende organisaties de dienstverlening kunt uitvoeren. De opleiding Servicemedewerker wordt aangeboden in twee richtingen; Zorg & Welzijn en Zakelijk & Commercieel.

Je krijgt praktijkgerichte opdrachten en volgt voor de opleiding relevante vakken. Sociale vaardigheden staan bij beide richtingen centraal en de vakken Nederlands, rekenen, burgerschap en Engels horen standaard bij deze opleiding.

Ook wordt het keuzedeel Helpen plus toegevoegd om je verder te specialiseren.

Voor wie?
De opleiding is geschikt voor mensen met een vooropleiding op mbo niveau 1 of een opleiding basisberoepsgerichte leerweg. Voldoe je niet aan deze opleidingseisen dan kun je meedoen aan de toelatingstoets via MboRijnland.

De groepen zijn klein en de opleiding geeft veel structuur. Je krijgt voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding.

De lestijden van de opleiding zijn afgestemd op de schooltijden van het basisonderwijs, zodat de opleiding ook goed toegankelijk is voor ouders met schoolgaande kinderen.

In overleg kan kinderoppas (voor kinderen van 0 tot 4 jaar) aangeboden worden.

De richting Zakelijk & Commercieel
De servicemedewerker Zakelijk & Commercieel ondersteunt een leidinggevende en/of is de rechterhand van de afdelingssecretaresse of de directiesecretaresse.

Werkzaamheden die uitgevoerd worden zijn: telefoneren, post verzorgen, notuleren, de agenda beheren, voorraadbeheer en het (elektronisch) archief bijhouden.

Dit is een groot takenpakket en je leert de juiste prioriteiten stellen om het werk goed uit te kunnen voeren.

De richting Zorg & Welzijn
De Servicemedewerker Zorg & Welzijn krijgt te maken met mensen die hulp en zorg nodig hebben. Je leert aandacht te hebben voor de zelfredzaamheid van mensen en leert met een Zorgplan werken. Je leert verzorgende- en huishoudelijke taken en hoe je activiteiten kunt begeleiden.

Deze opleiding heette voorheen Helpende Zorg & Welzijn.

Opleidingsduur

De opleiding Servicemedewerker duurt 2 jaar. Je gaat 18 uur per week praktijkervaring opdoen (stage) en 1 dag per week en een halve dag per twee weken naar school.

Les- en boekengeld
Werkbedrijf De Binnenbaan levert een bijdrage voor het les- en boekengeld van de opleiding.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sandra Venhuizen, projectleider opleidingen, sandra@stichtingpiezo.nl of 06 52667817.

Gerelateerd

De ontwikkelmakelaar

Kinder Ambachtenwerkplaats

Taal & Toekomst

Nederlandse taallessen