PiëzoMaatjes

PiëzoMaatjes zijn vrijwilligers die hun talent, kennis en expertise inzetten om deelnemers van Piëzo te begeleiden. Een maatje is een vrijwilliger die het leuk vindt om een ander een steuntje in de rug te bieden.

Een maatje kan veel betekenen voor deelnemers van Piëzo, het persoonlijke contact staat daarbij steeds voorop. De maatjes helpen deelnemers en samen wordt gewerkt aan het doel dat de deelnemer voor zichzelf heeft gesteld.

Deelnemers fase 2

De deelnemers die gekoppeld worden aan een PiëzoMaatje zitten in fase 2 van de PiëzoMethodiek. In fase twee krijgt een deelnemer de kans om (lerend) vrijwilligerswerk te doen binnen Piëzo. Deelnemers gaan in deze fase aan de slag met:

  • Het vergroten van de zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid
  • Het ontwikkelen van de basis- en werknemersvaardigheden
  • Vertrouwen krijgen in eigen kunnen
  • Het leren oplossen van problemen
  • Feedback krijgen en geven

Veel deelnemers hebben hierbij behoefte aan een meer persoonlijke en gerichte begeleiding. De PiëzoMaatjes helpen hier actief bij.

Getrainde maatjes

De maatjes krijgen diverse trainingen aangeboden, zoals bijvoorbeeld ‘Interculturele communicatie’ en ‘PiëzoMaatje als coach’. Daarnaast worden er intervisiebijeenkomsten georganiseerd.

Ook PiëzoMaatje worden?

Lijkt het u leuk om zelf PiëzoMaatje te worden of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Milou van Loenen, projectcoördinator, via 06-11715238 of milou@stichtingpiezo.nl

Gerelateerd

Ouder & kindatelier

Rekenstart

Sportmaatjes

Piëzo TalentenAcademie