Verhalenbundel ervaringen bij Piëzo

Paul Tros kwam, na jarenlang thuiszitten, in april van dit jaar voor het eerst in contact met Stichting Piëzo. Hij meldde zich naar aanleiding van een oproep voor vrijwilligers voor taalwandelingen. Tijdens zijn kennismakingsgesprek met sociaal cultureel werker Milou van Loenen ging het echter al snel ook over zijn eigen positieve gezondheid. Milou vroeg wat hij leuk vond om te doen en het antwoord was, onder andere, wandelen en verhaaltjes schrijven. Daar waren wel mogelijkheden voor, want bij Piëzo krijgen mensen volop ruimte om zichzelf te vinden en te ontwikkelen.

Nu, ruim zes maanden later, heeft Paul al zoveel positieve ervaringen dat hij zijn enthousiasme en schrijftalent heeft omgezet in een boek van wel 136 pagina’s. Het boek heeft de pakkende titel: Piëzologie! Dit betekent zoveel als het verbeteren van je positieve gezondheid in combinatie met de PiëzoMethodiek.

Paul deelt in dit boek, naast zijn eigen verhaal, ook de verhalen van andere deelnemers die hij bij Piëzo ontmoet heeft. Over het ontwikkelen van talent gesproken: Paul heeft ook zelf de illustraties in het boek verzorgd.

In het kader van Positieve Gezondheid omschrijft Paul de PiëzoMethodiek als een medicijn zonder bijwerkingen, met een duidelijke bijsluiter. Je krijgt zicht op wat je zelf wilt en kunt en al heel snel hoor je er weer een beetje bij. Het gaat stap voor stap en fase voor fase. Wachtlijsten kennen ze niet. Hij is blij dat hij de stap heeft genomen om de, achteraf lage, drempel bij Piëzo over te stappen. Met dit boek hoopt Paul ook anderen te inspireren om deze drempel over te stappen en daarnaast is het gewoon een heel leuk boek, besluit hij tot slot.

Ook nieuwsgierig geworden naar dit boek of zin om je eigen talenten te komen ontwikkelen? Neem voor meer informatie contact op met Milou van Loenen via milou@stichtingpiezo.nl of via 06-11715238.

Fotograaf: Stichting Piëzo

Onderschrift bij de foto: Deelnemer Paul overhandigt het eerste exemplaar van zijn boek aan sociaal cultureel werker Milou van Loenen.

Recent

Vrijwilligers in Wijktuin Noordhove bereiden zich voor op het voorjaar

Creatieve inloop bij inZet Meerzicht

Open Computerinloop bij inZet Buytenwegh

Themabijeenkomst – voorlichting over de Zoetermeerpas