Sportmaatjes helpen ouderen bewegen

‘Ik zou graag wat begeleiding willen om meer te bewegen. Kan dat?’ Die vraag stelde Leny Koetsier. En zij is niet de enige oudere die hier behoefte aan heeft. Want dat voldoende bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Toch bewegen veel ouderen op dit moment in de coronatijd te weinig. Vanuit het Sportmaatjesproject van Piëzo en samen met Palet Welzijn is het project Beweegmaatjes voor ouderen opgezet.

Marit Stuurman reageerde enthousiast op een oproep in de krant. Marit: ”Ik  train momenteel voor de marathon. Ik spoor graag anderen aan om meer te bewegen.” Beweegmaatjes zijn mensen die zelf sportief zijn óf die het gewoon leuk vinden een oudere te helpen bewegen. Eén of twee keer per week oefenen het maatje en de oudere een aantal oefeningen. Twintig minuten gaan ze aan de slag met de Beweegkaart van het Kenniscentrum Sport & Bewegen.

De koppeling van Leny en Marit bevalt beide dames erg goed. Samen hebben ze inmiddels al zes keer bewogen en zo ook een leuke band opgebouwd. “Deze zaterdag loop ik weer langs uw huis,” zegt Marit tegen Leny wanneer ze klaar zijn met de oefeningen, “ik zal naar u zwaaien als ik langsloop.” Leny zorgt ervoor dat ze op haar balkon staat zaterdag als Marit langsloopt om even te zwaaien.

Aanmelden als Beweegmaatje

Ben jij zelf een sportief of vind je het gewoon leuk om een oudere te helpen bewegen? Meld je dan aan als Beweegmaatje.

Iedere oudere krijgt vanuit Piëzo of Palet Welzijn een beweegkaart met beweegoefeningen. Als Beweegmaatje word je gekoppeld aan een oudere waarmee je samen een of twee keer per week maximaal twintig minuten oefent. Dit kan voor de deur, in de tuin, op de galerij …. Altijd met anderhalve meter afstand.

Neem om je aan te melden of voor meer informatie contact op met Jocelyn Heidweiller, coördinator Sportmaatjes 06-51948552, jocelyn@stichingpiezo.nl.

Fotograaf: Philip Bontebal, Piëzo

Recent

Kinderen van de Piëzo TalentenAcademie op werkbezoek bij GameCity Zoetermeer

Diploma-uitreiking Piëzo en mboRijnland

Handgemaakte en duurzame producten in de Upcycle Store van de Piëzo Ambachtenwerkplaats

Kinderactiviteiten op vrijdagmiddag bij inZet in de zomervakantie