Kinderboerderij op Palenstein

Zo’n 70 boerderijdieren van de mobiele kinderboerderij waren dinsdag 15 april te gast in het Atrium van Wijk Educatief Centrum (WEC) Palesteyn tijdens het ‘peuters, kleuter en dieren’ evenement. Kinderen van verschillende basisscholen en kinderopvangen kregen de kans om met de natuur in aanraking te komen terwijl hun ouders op informele wijze kennis konden maken met elkaar en de school. Doel van dit laagdrempelige event was om ouders, basisscholen en kinderopvangen uit het wijkcentrum een opstap te geven naar intensiever contact onderling.

Mobiele Boerderij-15

De ruim 250 kinderen van de kleutergroepen en groep 3 van basisscholen De Meerpaal en De Achtsprong en Kern Kinderopvang het Mussennest konden onder toeziend oog van dierenverzorgers van Bert’s Animal Verhuur kennismaken met onder andere een lama, aan alpaca, geitjes, pony’s, eenden en biggetjes. Aanleiding voor dit evenement was de wens van de basisscholen en Kern Kinderopvang om intensiever en vaker in contact te komen met de ouders van de kinderen. Dit om te bereiken dat de kinderen zoveel mogelijk vanuit één gezamenlijke pedagogische visie in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. Deze activiteit, die ontwikkeld en gecoördineerd is door de WEC coördinator, had tot doel om kinderen in contact te laten komen met natuur, om een band op te bouwen met ouders door informele contacten en om draagvlak te creëren om het opvoeden en het stimuleren van de ontwikkelingen van kinderen te laten plaatsvinden vanuit een goede samenwerking en gedeelde visie van ouders, pedagogische medewerkers en leerkrachten.

Mobiele Boerderij-17

Peter Vergers, Coördinator van het Wijk Educatief Centrum Castellum Palensteyn, zegt hierover: „het is de manier ouders actief bij school en Kinderopvang te betrekken.  Een activiteit die laagdrempelig is en het voor ouders aantrekkelijk maakt om naar school of de kinderopvang te komen.” Ook wethouder Klaasjan de Jong ging tijdens zijn openingswoord in op het belang van onderwijs en de samenwerking tussen ouders en leerkrachten. “De activiteit van vandaag om samen te genieten van de vele dieren en elkaar te ontmoeten en te spreken, is naar mijn mening een prachtig voorbeeld van hoe scholen, ouders en de 15 organisaties in Castellum Palensteyn kunnen samenwerken.”​

Recent

Ontdek Zoetermeer en omgeving op de fiets

Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren

Fietscontrole voor het verkeersexamen

Een gezonde en volwaardige zomermaaltijd – voorlichting/workshop door de diëtiste bij inZet Centrum

Geef een reactie