Veel animo voor bijeenkomst over doorstroomwoningen

Dat er veel belangstelling is onder de Zoetermeerse vijfenvijftigplussers voor informatie over doorstroomwoningen bleek afgelopen maandag wel uit de drukbezochte bijeenkomst bij inZet Centrum aan het Rakkersveld. Deze informatiebijeenkomst werd georganiseerd door Stichting Piëzo onder inZet in samenwerking met seniorenmakelaars Karen Simon, namens de woningcorporaties in Zoetermeer en Rebecca Brekelmans, namens woonnet-Haaglanden. Zij begeleiden ouderen in hun zoektocht naar een passende huurwoning. Dat het momenteel moeilijk is om een geschikte woning te vinden bleek ook uit de reacties van de aanwezigen. De seniorenmakelaars adviseren inwoners dan ook om zich vooral tijdig in te schrijven bij woonnet-Haaglanden, ook wanneer zij zich nu nog prima redden met bijvoorbeeld trappenlopen en het onderhouden van de tuin. De seniorenmakelaars zetten de woonwensen op een rijtje en kijken ook naar wat haalbaar/realistisch is. Maatwerk is ook mogelijk.

Voor de gemeente Zoetermeer is de doorstroming op de woningmarkt belangrijk, zodat er weer grotere woningen vrijkomen die geschikt zijn voor jonge gezinnen met kinderen.

Gezien de grote belangstelling voor deze bijeenkomst wordt onderzocht of er, rekening houdend met de passende coronamaatregelen, nogmaals bijeenkomsten over dit onderwerp georganiseerd kunnen worden.

Bent u ook geïnteresseerd in het bijwonen van één van deze bijeenkomsten of bent u benieuwd welke bijeenkomsten nog meer bij inZet Centrum voor ouderen georganiseerd worden? Neem dan contact op met Christine Advocaat, christine@stichtingpiezo.nl, 079-8885550.

Recent

Toeristische kiekjes bij de Piëzo TalentenAcademie

Wandelen door de wijk met Piëzo vanuit Wijktuin Noordhove

Kennissessies voor en door ouderen “Voeding en diëten”

Beschilderen houten producten in de Piëzo Ambachtenwerkplaats