Taalcoaches Taal&Toekomst ontvangen certificaat

Op woensdagavond 17 oktober ontvingen nieuwe taalcoaches van het project Taal&toekomst hun certificaat uit handen van wethouder Ingeborg ter Laak. De 15 nieuwe maatjes, vrijwilligers bij Piëzo, doorliepen een speciaal ontwikkelde training om de kans van jonge nieuwkomers te vergoten, zodat ze hun toekomstdroom kunnen waarmaken!

Wat is Taal&Toekomst?

Taal&Toekomst is een praktisch taalcoachprogramma voor jonge nieuwkomers. Via een-op-een taal coaching door vrijwilligers krijgen jongeren de mogelijkheid om gedurende 20 weken te werken aan hun leerdoel en taal te oefenen die daarbij past. Voor jonge nieuwkomers met een taalachterstand is het een extra grote uitdaging om (toekomst)dromen waar te maken en mee te doen. Voer maar eens een sollicitatiegesprek als je de taal niet spreekt of vind maar eens een stageplek.  Wetenschappelijk bewezen is dat jongeren zich zelfverzekerder voelen, makkelijker de taal in de praktijk spreken, een toekomstperspectief ontwikkelen en er mooie contacten ontstaan tussen nieuwkomers en vrijwilligers.

Vrijwilliger worden?

Om de taal goed te leren hebben deze jongeren andere mensen nodig. Wil je ook aan de slag om deze jongeren te helpen? Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Milou van Loenen; milou@stichtingpiezo.nl of06-11715238.

Alle vrijwillige taalcoaches worden getraind zodat zij goed voorbereid aan de slag gaan.

Fotograaf: Henk Leentfaar

Recent

Word voorlezer bij de VoorleesExpress en maak het verschil!

Egelopvang blij met de vele egelslaapzakjes

Kookworkshop voor kinderen bij inZet Buytenwegh

Kennissessie – Het belang van bewegen