Ouderen genieten in de Buurttuin

Als je houdt van gezelligheid, muziek en natuur, waar kan je deze zomer dan beter naartoe gaan dan een mooie tuin? De ouderen van Het Vonkje waren deze week te gast bij Buurttuin Zoete Aarde. Bij aankomst werden ze welkom geheten door vrijwilligers van de tuin. De vrijwilligers gaven ze een rondleiding door de hele tuin. Ze vertelden over het ontstaan van de tuin, wat er allemaal groeit en te doen is. Ook leerden de ouderen dat sommige bomen in de perenboomgaard al 60 jaar oud zijn. Na de rondleiding was het tijd om in de kas plaats te nemen en te genieten van een gezonde lunch met als verrassing een muzikale afsluiting. Eén van de reacties van een oudere: “Wat was het gezellig om naar de Zoete Aarde toe te gaan. Ik heb erg genoten. Er is zoveel te zien. En de afsluiting met muziek was erg leuk. Bedankt voor deze mogelijkheid.”

Het bezoek aan Buurttuin Zoete Aarde is één van de onderdelen van het vakantieprogramma ‘vakantiesfeer in Zoetermeer’ van Het Vonkje. De vakantieweken kunnen ouderen op de PiëzoCentra in Oosterheem, Palenstein en Meerzicht deelnemen aan verschillende vakantie-activiteiten, vakantiefeestjes en meedoen aan excursies in Zoetermeer zoals naar buurttuin de Zoete Aarde of naar Museum de Voorde.

Meer informatie over Het Vonkje of het zomerprogramma van Het Vonkje? Neem contact op met Jocelyn Heidweiller, jocelyn@stichtingpiezo.nl, 06 51948552.

Het  vakantieprogramma wordt financieel mogelijk gemaakt door het Oranje fonds En Fonds NutsOrhra.

Recent

Toeristische kiekjes bij de Piëzo TalentenAcademie

Wandelen door de wijk met Piëzo vanuit Wijktuin Noordhove

Kennissessies voor en door ouderen “Voeding en diëten”

Beschilderen houten producten in de Piëzo Ambachtenwerkplaats