Klussen leer je bij de Brede School

Vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats van Stichting Piëzo zijn de afgelopen weken te gast geweest op de Triangel om de bovenbouwleerlingen na schooltijd extra vaardigheden bij te brengen op het gebied van klussen en techniek.

 

De kluslessen bestonden uit houtbewerken, fietsreparatie en elektra. De kinderen hebben onder andere geleerd hoe zij gereedschap moeten gebruiken en hebben vervolgens zelf een vogelhuisje of gereedschapskistje gemaakt. Bij de les over fietsreparatie hebben zij geleerd om banden te plakken en hoe zij zelf kunnen controleren of hun fiets wel veilig is. De laatste les hebben de kinderen geleerd hoe stroom werkt en hoe zij een lamp kunnen aansluiten. Allemaal belangrijke vaardigheden voor de rest van hun leven!

 

Op dit moment zijn de vrijwilligers al weer vol enthousiasme bezig op de volgende school.

 

Stichting Piëzo verzorgt gedurende het gehele schooljaar activiteiten op diverse basisscholen, waaronder deze kluslessen, kooklessen en creatieve activiteiten.

Wil je meer informatie of lijkt het je leuk om als vrijwilliger te komen helpen bij deze activiteiten, neem dan contact op met Wendy Moerman, via wendy@stichtingpiezo.nl of 06-80055583.

Recent

Nieuwe activiteit bij inZet Centrum: “Iedereen kan leren tekenen”

Informatiebijeenkomst door diëtist over voeding en medicatie en supplementen 

Kinderen leren banden plakken in de Ambachtenwerkplaats

Piëzo TalentenAcademie bij Stadsboederij het Buitenbeest