Grootste Global Goals muurschildering in Zoetermeer

Woensdag 29 mei heeft wethouder Jakobien Groeneveld een heel bijzondere muurschildering mogen onthullen op IKC De Springplank. Samen met de Nicaraguaanse kunstenares Thelma Karina Tellez Lazo hebben de kinderen van groep 5, 6, 7, en 8 een muurschildering van 12 meter breed bij 3 meter hoog gemaakt rond het thema Global Goals 2030.

Vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats van Piëzo en overige vrijwilligers van Piëzo hebben de school ondersteund bij de uitvoering van dit project. Zo hebben de vrijwilligers met de kinderen het leven in Nicaragua nagespeeld in het inleefatelier en tevens dit atelier op school op- en afgebouwd. Zij hebben de te schilderen muur voorbewerkt, de benodigde materialen voor de schildering aangeleverd en gezorgd voor vertaalwerkzaamheden en het begeleiden van groepjes kinderen bij het schilderen.

Voor de kinderen begon het avontuur met de komst van storyteller Gerard Sonnemans die de kinderen leerde over de Global Goals 2030 en over het leven in Nicaragua. De kinderen hebben het geleerde verwerkt in tekeningen, welke tekeningen de basis vormden voor het ontwerp van de muurschildering.

Gedurende anderhalve week zijn de kinderen en de kunstenares druk aan het schilderen geweest en wel met zoveel enthousiasme dat kinderen en sommige buurtbewoners ook na schooltijd kwamen helpen met schilderen.

Op woensdag 29 mei was het dan zover. ’s Morgens vond de onthulling plaats door wethouder Groeneveld ten overstaan van de kinderen en alle betrokkenen en ’s middags waren de ouders aan de beurt om de muurschildering te bewonderen en om nader kennis te maken met de Global Goals 2030.

Dat de kinderen zich ook in de klassen hebben beziggehouden met de Global Goals was bijvoorbeeld te zien aan de zelf ontworpen machines om plastic soep uit de Oceanen te halen.

Stichting Piëzo heeft deze activiteiten uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Zoetermeer en het landelijk Beraad Stedenbanden Nederland – Nicaragua in het kader van “Zoetermeer4GlobalGoals2030”. Gemeente Zoetermeer is een zogenaamde “GlobalGoals gemeente” in Nederland.

Deze activiteiten worden financieel mogelijk gemaakt door Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland – Nicaragua, PLATFORMA-Council of European Municipalities and Regions en Europese Unie.

Recent

Toeristische kiekjes bij de Piëzo TalentenAcademie

Wandelen door de wijk met Piëzo vanuit Wijktuin Noordhove

Kennissessies voor en door ouderen “Voeding en diëten”

Beschilderen houten producten in de Piëzo Ambachtenwerkplaats