Enthousiaste vrijwillige voorlezers en coördinatoren gezocht VoorleesExpress Zoetermeer

VoorleesExpress Zoetermeer is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om gedurende twintig weken één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis. Ook zoeken we nieuwe coördinatoren die gezinnen en voorlezers kunnen begeleiden gedurende het voorleestraject. Als coördinator is relevante kennis en ervaring in coördineren en/of begeleiden een pré.

Zodra het kan willen wij als VoorleesExpress weer bij gezinnen thuis gaan voorlezen. Voor het nieuwe seizoen van de VoorleesExpress, dat start in september, zijn we nog opzoek naar een aantal enthousiaste voorlezers en coördinatoren. Dit voorlezen zal voorlopig plaatsvinden op 1,5 meter afstand van het gezin, wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

Liever online voorlezen i.v.m. het coronavirus?
VoorleesExpress Zoetermeer biedt ook online voorleestrajecten voor gezinnen. Vrijwilligers die dit leuk vinden kunnen hier mee aan de slag

Neem voor meer informatie of om je aan te melden als voorlezer of coördinator contact op met de projectleider van de VoorleesExpress, AnneMarie Hut, via zoetermeer@voorleesexpress.nl of 06-11720398.

VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een project om de taalontwikkeling en het voorleesplezier van kinderen tussen 2 en 8 jaar te bevorderen. Een voorlezer leest twintig keer voor bij een gezin thuis. De voorlezer laat ouders en kinderen kennis maken met interactief voorlezen, boekjes en taalspelletjes. Samen met het gezin wordt gekeken hoe het voorlezen het beste in de thuissituatie past. Alle voorlezers krijgen de training ‘interactief voorlezen’ voordat ze starten. Coördinatoren verzorgen de begeleiding van een groepje voorlezers en gezinnen. Zij ontvangen vooraf een training en werken in een team van coördinatoren en de projectleider.

De VoorleesExpress wordt in Zoetermeer uitgevoerd door stichting Piëzo, werkt samen met Bibliotheek Zoetermeer, scholen en kinderopvang en wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Zoetermeer.

Recent

Vrijwilligers in Wijktuin Noordhove bereiden zich voor op het voorjaar

Creatieve inloop bij inZet Meerzicht

Open Computerinloop bij inZet Buytenwegh

Themabijeenkomst – voorlichting over de Zoetermeerpas