Coördinatietalent gezocht voor de VoorleesExpress

Wil jij je coördinatietalent inzetten voor een hoger doel? Vind jij lezen en taal stimuleren bij kinderen ook zo belangrijk? Wil je je graag inzetten voor gelijke kansen voor kinderen met een taalachterstand?

Dan is de VoorleesExpress Zoetermeer opzoek naar jou. De missie van de VoorleesExpress is: ‘Kinderen met een taalachterstand extra aandacht geven en er samen voor zorgen dat taal en leesplezier een vaste plek krijgen in elk gezin’. Ieder kind dat opgroeit zou gestimuleerd moeten worden in de taalontwikkeling, zodat het kind zijn of haar talent optimaal kan ontplooien.

Bij de VoorleesExpress komt een vrijwilliger voorlezer wekelijks bij een gezin thuis om de kinderen (van 2 tot 8 jaar) voor te lezen. We stimuleren daarmee de taalontwikkeling van de kinderen en verrijken samen met de ouders de taalomgeving thuis. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en taal een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.

Als coördinator begeleid je een half jaar lang een groepje gezinnen en voorlezers. Je vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang van het project in de digitale omgeving van de VoorleesExpress. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer ga je twee keer mee naar het gezin en je coacht jouw groepje voorlezers gedurende het voorleestraject waar nodig. Samen met het gezin en voorlezer ga je opzoek naar een manier om taal een blijvende plek in het gezin te geven. We werken nauw samen met de Bibliotheek, het onderwijs en kinderopvangorganisaties.

​Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en een kennismakingsgesprek met AnneMarie Hut, projectleider VoorleesExpress Zoetermeer, zoetermeer@voorleesexpress.nl of 06 11720398.

 

Fotograaf: VoorleesExpress

Recent

Kinderen van de Piëzo TalentenAcademie op werkbezoek bij GameCity Zoetermeer

Diploma-uitreiking Piëzo en mboRijnland

Handgemaakte en duurzame producten in de Upcycle Store van de Piëzo Ambachtenwerkplaats

Kinderactiviteiten op vrijdagmiddag bij inZet in de zomervakantie