Vrede verbindt

Vrede verbindt – vier religieuze woordvoerders over vrede en veiligheid, en wat hen verbindt

Op maandag 21 september willen vier religieuze woordvoerders hun gedachten over vrede en veiligheid met elkaar delen, en gezamenlijk zoeken naar wat hen daarin verbindt. De vier zijn geen ‘doorgewinterde theologen’ maar zeer betrokken gelovigen. Het gesprek vindt plaats in de informatiebijeenkomst in PiëzoCentrum Palenstein (Rakkersveld 253) van 09.15 tot 11.15 uur. Geïnteresseerden in het onderwerp zijn welkom om bij deze gratis bijeenkomst aanwezig te zijn.

In Zoetermeer hebben vertegenwoordigers van heel verschillende levensbeschouwingen in 2015 een overleg gestart. Bedoeld om elkaar te ontmoeten, en zo te werken aan onderling begrip en wederzijds respect. De vredesweek 2015 (20 – 27 september) is aangegrepen om met dat thema gezamenlijk naar buiten te treden. Daarvoor is een ‘ambassade van vrede’ opgericht, met een gezamenlijke gebedsdienst voor vrede als afsluitende activiteit op zondag 27 september aanstaande.

De aanwezige religieuze woordvoerders

Voor de christelijke religie is Flip Bakker woordvoerder. Bakker is lid van een orthodox gereformeerde kerk, en vanuit die achtergrond ook deelnemer in het Beraad van Kerken in Zoetermeer, en deelnemer aan het interlevensbeschouwelijk overleg.

Mohammed Boudadi en Shamier Madhar zijn samen woordvoerder voor de Zoetermeerse Ahle Soennat Djamaat moslimgemeenschappen. Mohammed voor de Al Qibla moskee en Shamier voor de Anwar-E-Ashrafia moskee. Beiden nemen ook deel aan het interlevensbeschouwelijk overleg.

Een joodse gemeente is er niet in Zoetermeer, maar er zijn wel Zoetermeerse joden aangesloten bij de liberale Joodse gemeenschap van de voormalige Portugese synagoge in Den Haag. Sera Spanier zal op 21 september hun woordvoerder zijn. Sera is ook deelnemer aan het interlevensbeschouwelijk overleg in Zoetermeer.

Vida Niazian zal de woordvoerder zijn voor de Zoetermeerse Baha’i gemeenschap. Ook de Baha’i gemeenschap neemt deel aan het interlevensbeschouwelijk overleg in Zoetermeer.

Gegevens

De bijeenkomst vindt plaats in PiëzoCentrum Palenstein te Rakkersveld 253.

De bijeenkomst is gratis en kinderoppas is aanwezig.

Aanmelden van tevoren is niet nodig.

Recent

De kinderen van de Piëzo TalentenAcademie maken toeristische foto’s van een regenachtig Zoetermeer

Gezellige wijklunch bij inZet Centrum

Drukbezochte avond in Wijktuin Noordhove

Textielworkshops voor tieners bij de Piëzo Ambachtenwerkplaats

Geef een reactie