Voorleesdiploma’s voor kinderen VoorleesExpress

Feest bij de VoorleesExpress! Maar liefst 35 kinderen kregen een voorleesdiploma van de VoorLeesExpress uitgereikt door wethouder Marijke van der Meer. Dit grote feest vond plaats bij IKC De Kasteeltuyn in Palenstein. Met alle tips van de voorleesvrijwilligers hebben ouders de nodige tools gekregen om nu het stokje over te nemen en taal een belangrijke plek in het gezin te blijven geven. Tijdens de uitreiking was er een leuke taalactiviteit van taaldansdocent Melody Meijer en konden alle kinderen met de voorleestijger meedansen. Tot slot kregen de kinderen een mooi boek cadeau. Voor de voorlezers was er een leuke attentie als dank voor hun geweldige inzet.

Over de VoorleesExpress

De VoorleesExpress leest jaarlijks bij honderd kinderen (gezinnen) in Zoetermeer voor om taalvaardigheid en taalplezier te vergroten. Vrijwilligers gaan met ouders en kind(eren) aan de slag met het voorlezen van boeken en doen taalspelletjes. De VoorleesExpress wordt in Zoetermeer uitgevoerd door stichting Piëzo. Er wordt o.a. samengewerkt met basisscholen, kinderopvangorganisaties, bibliotheek Zoetermeer en de Jeugdgezondheidszorg. De VoorleesExpress wordt financieel ondersteund door de gemeente Zoetermeer.

Wil je meer informatie over de VoorleesExpress of heb je interesse om vrijwilliger te worden? Neem contact op met info@stichtingpiezo.nl

Fotograaf: Leon Koppenol

Recent

Creatieve vrijdagmiddag bij inZet Centrum voor kinderen en ouders

Wat staat er op het etiket?

Elke donderdag creatief bezig zijn bij Piëzo in Wijktuin Noordhove

De VoorleesExpress is op zoek naar voorlezers