Training voor nieuwe Consulenten Duurzaam in Ambachtenwerkplaats

Woensdag 6 maart start in de Ambachtenwerkplaats een nieuwe training voor Consulenten Duurzaam. Deelnemers aan deze training worden opgeleid en ingewerkt om voorlichting te geven aan Zoetermeerders over duurzame energie en mogelijkheden om energie te besparen. Zo’n voorlichting heet een Energieparty. Het doel van de Energieparty’s is om Zoetermeerders bewuster om te laten gaan met energie, het energiegebruik in de eigen woning omlaag te brengen (en uiteindelijk ook de energierekening). De Consulenten Duurzaam leren hoe ze zelfstandig een voorlichting kunnen.

Woensdagen: 09.15 – 11.15 uur

Locatie: Ambachtenwerkplaats Piëzo

Adres: Vrouwenhuiswaard 7
Data: woensdag 6, 13, 20 en 27 maart en 3 en 10 april

Een energieparty is vergelijkbaar met een Tupperware party. Het wordt gegeven bij mensen thuis of op vraag bij bijeenkomsten en het wordt gegeven door twee consulenten. Zij bespreken het energiegebruik van alle ruimten van een woning. Naast de energieparty kunnen mensen ook een energiescan aanvragen bij de consulenten duurzaam. Energiescans zijn hét middel om het huis grondig te controleren op onnodig energieverbruik. Dit gebeurt in de woonkamer of keuken. Na de scan krijgt de bewoner van het huis een rapport over het energiegebruik in het huis én tips hoe energiezuinig(er) te wonen.

Meedoen aan de training? Of wilt u meer informatie? Neem contact op met Femke Boerkamp via 06-46872086 of femke@stichtingpiezo.nl.

Fotograaf: Piëzo

Recent

Toeristische kiekjes bij de Piëzo TalentenAcademie

Wandelen door de wijk met Piëzo vanuit Wijktuin Noordhove

Kennissessies voor en door ouderen “Voeding en diëten”

Beschilderen houten producten in de Piëzo Ambachtenwerkplaats