Taal & Toekomst verlengd!

Het project Taal & Toekomst, bedoeld om de taal- en toekomstvaardigheden van migrantenjongeren te verbeteren, blijkt een heel groot succes in Zoetermeer. Stichting Piëzo rolde dit landelijke project een aantal jaren geleden uit in Zoetermeer. De gemeente Zoetermeer heeft aan Piëzo een financiering gegeven om het project voor 35 jongeren voort te zetten. Elke jongere (tussen 15 en 21) krijgt een eigen taal-en toekomstcoach die wekelijks met hem of haar afspreekt. Ze kunnen vragen stellen over opleidingen en stage en ze oefenen samen de Nederlandse taal.

Taal & Toekomst draagt er voor de jongeren aan bij dat ze zich zelfverzekerder voelen, makkelijker de taal in de praktijk spreken, een toekomstperspectief ontwikkelen en er mooie contacten ontstaan tussen nieuwkomers en vrijwilligers (taalcoaches).

Meer informatie voor het aanmelden van een jongere of om je aan te melden als vrijwilliger: Kirsten Cleij, 06 55217956, kirsten@stichtingpiezo.nl.

Onderschrift bij de foto: Taalcoach Marcia en deelnemer Nesar zijn bezig met taaloefeningen en taalspelletjes om zo de woordenschat van Nesar te vergroten.

Recent

Bewegen op muziek bij inZet

Werken aan je eigen kledingproject in de Piëzo Ambachtenwerkplaats

Nederlandse taallessen op diverse niveaus

Ontdek je creatieve talenten bij de Kinder Ambachtenwerkplaats