Scholen maken kerstkaarten voor ouderen in de wijk 

Op verzoek van Driepunt, samenwerking voor ouderen in Palenstein, Dorp en Driemanspolder van Palet Welzijn, Piëzo en de Morgenster zijn een viertal basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs enthousiast aan de slag gegaan met het maken van kerstkaarten voor ouderen.
Nog even en dan is het kerst! Tijd voor kaarsjes, een versierde kerstboom en vooral: gezelligheid! Maar voor veel ouderen in Zoetermeer is kerst niet zo leuk. Ze voelen zich eenzaam. En je kan het je misschien wel voorstellen: door de coronamaatregelen voelen veel ouderen zich nóg eenzamer.

Door deze kerstkaartenactie willen de organisaties bereiken dat ouderen merken dat er toch aan ze wordt gedacht! Zij hopen dat het de ouderen goed doet. De naam van de school en het kind staan op de kaart zodat de ouderen ook altijd kunnen reageren op deze geste.
De deelnemende basisscholen zijn de Meerpaal , de Achtsprong, de Paulusschool en Jakobsvlinders en de voortgezet onderwijsschool is het Beroepscollege. De eerste kaarten zijn persoonlijk overhandigd afgelopen week door kinderen aan de ouderen en/of aan de ouderenwerkers die er op hun beurt weer voor zorgen dat alle zelfgemaakte kerstkaarten een bij de ouderen terecht komen.

Recent

Senioren en voeding

Upcycling bij de Piëzo Ambachtenwerkplaats

Positieve gezondheid

Workshop Beter slapen