Piëzo TalentenAcademie al vijf jaar een begrip in Zoetermeer

De Piëzo TalentenAcademie is vijf jaar geleden gestart in de wijk Palenstein en nadien doorontwikkeld naar andere wijken van Zoetermeer. Bij de Piëzo TalentenAcademie ontdekken kinderen van 9-14 jaar hun talenten en beroepen. Dat is goed voor hun algemene ontwikkeling, zelfvertrouwen en talentontwikkeling. Zij volgen lessen na schooltijd op een plek in de wijk. De lessen gaan niet over rekenen en taal, maar over beroepssectoren zoals gezondheidszorg, techniek, kunst- en cultuur of bijvoorbeeld orde & veiligheid. De kinderen krijgen les van professionals, zoals een timmerman, advocaat of de burgemeester. Op deze manier ontdekken de kinderen de wereld (van beroepen). De Piëzo TalentenAcademie is inmiddels een begrip geworden in Zoetermeer. Dit jaar starten we met meerdere groepen in een aantal wijken, bij de Internationale Schakelklas van het Oranje Nassau College en we werken samen met stichting Leergeld Zoetermeer voor kinderen van minimagezinnen.

Om kinderen met zoveel mogelijk beroepen in aanraking te laten komen zijn professionals die een gastles willen verzorgen of die ons graag bij hun bedrijf op bezoek ontvangen altijd welkom. Leer kinderen alles over je beroep, verbreed hun horizon en maak meteen kennis met de medewerkers van de toekomst.
Lijkt het je leuk om een groep kinderen bij de TalentenAcademie te begeleiden en te coachen? Ook dan ben je van harte welkom.

Nieuwsgierig geworden naar meer informatie over de Piëzo TalentenAcademie? Wil je een keer gastdocent zijn, een bedrijfsbezoek organiseren of coach worden? Mail dan met Jocelyn Heidweiller, jocelyn@stichtingpiezo.nl.

Recent

NLdoet in Wijktuin Noordhove

Voedingsquiz

Gezond koken met de diëtiste

Vogelhuisjes maken of kopen bij de Piëzo Ambachtenwerkplaats