Mantelzorgondersteuning, wat is dat precies? En hoe kunt u daar gebruik van maken?

Op maandag 28 maart 2022 zal Wícorel Koning – coördinator Mantelzorg bij inZet namens Palet Welzijn – bij inZet Centrum een themabijeenkomst verzorgen rondom mantelzorg. Als u zorgt voor iemand in uw naaste omgeving die chronisch ziek is of gehandicapt of beperkt is, dan noemen we u mantelzorger. Voor diegene zorgen doet u meestal min of meer vanzelfsprekend. Het is nu eenmaal je man, je vader of moeder, je kind of familielid die uw hulp en steun nodig heeft.

Goed voor iemand zorgen kan voldoening geven, maar het kan af en toe zwaar zijn. Emotioneel èn praktisch. Vooral als u al lang leeft met iemand die uw extra zorg nodig heeft. Zeker ook als u deze zorg combineert met uw (vrijwilligers)werk en het eigen gezin.

Tijdens deze bijeenkomst praten we met elkaar over u als mantelzorger, wat het u brengt en waar u soms tegen aan loopt. Want hoe ervaart ù het mantelzorgen? Heeft u hiernaast voldoende ruimte om ook goed voor uzelf te zorgen en op tijd te ontspannen? Hoe houdt u de balans? We bespreken ook met elkaar welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn, speciaal voor mantelzorgers en voor degene voor wie u zorgt.

Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 28 maart van 13:45-15:00 uur aan het Rakkersveld 253. Deelname is gratis en voor kinderen van 0-4 jaar is er gratis kinderoppas aanwezig.

Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met Christine Advokaat, christine@stichtingpiezo.nl, 079-8885550.

Recent

Vrijwilligers in Wijktuin Noordhove bereiden zich voor op het voorjaar

Creatieve inloop bij inZet Meerzicht

Open Computerinloop bij inZet Buytenwegh

Themabijeenkomst – voorlichting over de Zoetermeerpas