Ambachten werkplaats

Adres

Teldersrode 25 2717 HR Zoetermeer 079-8881928

Hou je van creatief bezig zijn, werken met je handen en speciale en unieke dingen maken? Dan is de Ambachtenwerkplaats echt iets voor jou! Je kunt er terecht om te leren en bezig te zijn in de verschillende ambachtsplaatsen:

  • Textielatelier: kleding leren maken en repareren. Textiele werkvormen, breien, haken en weven;
  • Techniekatelier: houtbewerken, elektriciteit, leren klussen in huis, reparatie van houten producten;
  • Fietsenwerkplaats: lessen en ondersteuning bij fietsreparatie;
  • Werkplaats duurzaamheid: workshops energie besparen, energiescans en opleiding voor vrijwillige consulenten duurzaam;
  • Creatieve werkplaats: schilderen, mozaïeken en diverse creatieve werkvormen.

Openingstijden Ambachtenwerkplaats

Maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Klussendienst

Mensen die niet zelf in staat zijn door financiële en/of lichamelijke beperkingen om klussen in huis te doen, kunnen een beroep doen op de klussendienst van de Ambachtenwerkplaats. Vrijwilligers komen dan bij iemand thuis om de klus uit te voeren.

Kunstuitleen

Hebt u een minimuminkomen en/of bent u in het bezit van een Zoetermeerpas, dan is er nu de mogelijkheid om kosteloos een gevarieerd aanbod aan kunst te lenen. Dankzij een donatie van een Haagse kunsthandelaar- van ruim 500 kunststukken- is in de Ambachtenwerkplaats een kunstuitleen gerealiseerd. Het gaat hier om prachtige etsen, litho’s en zeefdrukken van diverse Nederlandse kunstenaars. Komt u gerust langs om op uw gemak de prachtige kunstwerken te bekijken en kies er één die bij u past. U kunt onder begeleiding in de techniekwerkplaats houtbewerking een houten lijst maken om het kunstwerk zo van een persoonlijk tintje te voorzien.

Meer informatie

Wil je zelf actief aan de slag in de Ambachtenwerkplaats als deelnemer of vrijwilliger of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Femke Boerkamp, projectleider, via 06-46872086 of femke@stichtingpiezo.nl.

De Ambachtenwerkplaats is ontwikkeld door Piëzo en mogelijk gemaakt door actieve samenwerkingspartners zoals Gilde Zoetermeer, HABO GWW, Ipse de Bruggen Maatwerk e.a, vele vrijwilligers en een financiële bijdrage van Fonds 1818 en de gemeente Zoetermeer.