Kennissessies voor en door ouderen

Kees Vermeulen (76 jaar) is afkomstig uit een muzikale familie en heeft gedurende zijn leven in diverse bands gezeten. Zo trad hij ooit op in het voorprogramma van de band Golden Earring.

Vanuit zijn passie voor en kennis over muziek deelt hij de muziekgeschiedenis, vanaf de jaren 30 tot aan vandaag, in een kennissessie met ouderen. Dit is slechts één van de voorbeelden van een kennissessie! Ouderen die een bijzondere passie of hobby hebben, vertellen hier tijdens een kennissessie enthousiast over. Kees Vermeulen vertelt: “mensen horen vaak niet uit welke periode liedjes zijn ontstaan. Ik laat ze luisteren naar verschillende soorten muziek en zo leren ze dat rond de periode van oorlog muziek droevig klonk en juist levendig in tijden van revolutie.”

Een andere graag geziene gast tijdens de kennissessies is Wouria Karadaghy (67 jaar). Wouria reisde tijdens zijn carrière over de hele wereld in zijn functie bij de Verenigde Naties. Hij hielp bij de wederopbouw van landen na oorlogssituaties of natuurrampen. Zo werkte en woonde hij vier jaar in Zuid-Afrika waar hij kennis maakte met een bijzondere geschiedenis. Na een persoonlijke ontmoeting met Nelson Mandela raakte hij geïnspireerd door de connectie tussen Nederland en Zuid-Afrika. Tijdens zijn kennissessie neemt Wouria zijn luisteraars mee naar Zuid-Afrika.

Wil u ook meedoen?  

De kennissessies voor en door ouderen zijn een initiatief van Palet Welzijn, Piëzo en Plicare. Ze worden gehouden op donderdagmiddagen van 12.30 uur tot 14.30 uur in PiëzoCentrum Buytenwegh. Iedere sessie wordt er gestart met een kopje koffie of thee en wat lekkers! Bent of kent u iemand voor wie deze kennissessies leuk zijn, om te verzorgen of om bij te wonen? Neem dan contact op met Milou van Loenen, 06 11715238.

U bent van harte welkom bij PiëzoCentrum Buytenwegh, César Franckrode 62.

Deelname is gratis en aanmelden is noodzakelijk.

 

Recent

De kinderen van de Piëzo TalentenAcademie maken toeristische foto’s van een regenachtig Zoetermeer

Gezellige wijklunch bij inZet Centrum

Drukbezochte avond in Wijktuin Noordhove

Textielworkshops voor tieners bij de Piëzo Ambachtenwerkplaats