Egelopvang blij met de vele egelslaapzakjes

Egels die bij de egelopvang verblijven, hebben elke dag een schone slaapzak nodig. Egelopvang Zoetermeer verbruikt zo’n honderd slaapzakken per dag. In de Piëzo Ambachtenwerkplaats zijn de vrijwilligers een tijdje geleden begonnen met het vouwen van egelslaapzakjes van oude kranten en dankzij een duidelijke werkinstructie helpen vrijwilligers op de andere locaties inmiddels mee met vouwen. Gezamenlijk leveren zij een bijdrage van tachtig slaapzakjes per week.

Als een egel sterk genoeg is om de opvang te verlaten dan verplaatst de egelopvang de egel naar een tuin waar een egelhuisje, ook gemaakt door de Piëzo Ambachtenwerkplaats, staat. Dit is voor de egel een eerste stap terug naar de natuur. Als dat goed gaat, wordt de egel helemaal vrijgelaten in de natuur.

Wil jij ook iets betekenen voor de egels door bijvoorbeeld te helpen met het vouwen van de slaapzakjes of door het plaatsen van een egelhuisje in je tuin?

Neem dan contact op met Milou van Loenen, m.vanloenen@inzet-indewijk.nl , 079-8881928 of loop eens binnen bij de Piëzo Ambachtenwerkplaats aan de Teldersrode 25 (winkelcentrum Buytenwegh).

Recent

Ontdek Zoetermeer en omgeving op de fiets

Maatschappelijke Diensttijd voor jongeren

Fietscontrole voor het verkeersexamen

Een gezonde en volwaardige zomermaaltijd – voorlichting/workshop door de diëtiste bij inZet Centrum