Steun moestuinproject Visioen met de Winteractie van het Oranje Fonds

Inzamelingsactie voor schuur en tuingereedschap 

Tijdens de wintermaanden wordt door middel van crowdfunding geld ingezameld waarvan de opbrengst geïnvesteerd wordt in een schuur en nieuw tuingereedschap. Elke donateur ontvangt een leuke tegenprestatie zoals een tuinlamp op zonne-energie, een kookworkshop bij Piëzo of wat lekkers uit de moestuin. Meedoen kan via de website http://winteractie.oranjefonds.nl/stichtingpiezo

Moestuin Visioen: ontmoeting, samenwerken en onderwijs
In april 2013 werd door Stichting Piëzo en kinderen van de Prinses Margrietschool in een deel van de tuin rondom Woonzorgcentrum Buytenhaghe een moestuin aangelegd. In de tuin kunnen kinderen, vrijwilligers van Piëzo, wijkbewoners en bewoners van Buytenhaghe elkaar ontmoeten en samenwerken om de moestuin te verzorgen. Naast ‘ontmoeting’ en ‘samenwerken’ is ‘onderwijs’ een belangrijk onderdeel van het Moestuinproject. Piëzo-vrijwilligers leren kinderen wat er groeit en bloeit in de tuin en brengen ‘buiten naar binnen’ zodat de bewoners van het Woonzorgcentrum ook plezier beleven aan de moestuin. Moestuinproject Visioen is een samenwerkingsverband tussen Stichting Piëzo, de gemeente Zoetermeer en Woonzorgcentrum Buytenhaghe (Vierstroom). Kinderen van de Prinses Margrietschool en van buitenschoolse opvang Kern Kinderopvang participeren ook in het project.

Moestuinproject Visioen is een samenwerkingsverband tussen Stichting Piëzo, de gemeente Zoetermeer en Woonzorgcentrum Buytenhaghe (Vierstroom). In de tuin rondom het Woonzorgcentrum Buytenhaghe is een moestuin gemaakt waar kinderen, Piëzo-vrijwilligers, wijkbewoners en bewoners van het Woonzorgcentrum Buytenhaghe elkaar ontmoeten en samenwerken. Piëzo-vrijwilligers verzorgen de tuin samen met anderen en leren kinderen wat er groeit en bloeit en brengen ‘wat buiten groeit’ naar binnen voor de bewoners van het Woonzorgcentrum. Het hele jaar rond zijn er activiteiten.

Activiteiten door het jaar
Het hele jaar door zijn er activiteiten rondom de tuin voor kinderen, wijkbewoners, vrijwilligers en bewoners van Woonzorgcentrum Buytenhaghe met als uitgangspunt het jaargetijde. Deze herfst werden bloemstukken gemaakt van najaarsbloemen en pompoenen. Komende winter gaan vrijwilligers helpen bij het snoeien van wilgen en het verwerken van de wilgentakken tot een compostbak in de moestuin.

Persoonlijke ontwikkelingskansen
Sociale initiatieven zoals het Moestuinproject Visioen bieden vrijwilligers een kans om zich te ontwikkelen of hun talent te ontplooien. Een Piëzo-vrijwilliger over het Moestuinproject: “De moestuin biedt mij een plek waar ik kan komen om te ontspannen na mijn burn-out. Ik vind het leuk om over de natuur te leren en krijg nu de kans om kinderen les te geven. Dit project helpt mij weer op weg en geeft me zelfvertrouwen.”

Landelijk bijdragen aan sociale initiatieven
De winteractie is opgezet door het Oranje Fonds. Van elke ontvangen gift aan het Moestuinproject Visoen gaat 50% naar het Moestuinproject en 50% naar het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds ondersteunt hiermee weer andere sociale initiatieven.

Een bijdrage leveren aan dit project als sponsor bij het Oranje Fonds?

Wat hebben de sponsors tot nu toe gegeven aan dit project?

Meehelpen?
Wilt u meehelpen om Visioen tot een succes te maken door een financiële bijdrage te geven voor een opbergschuur en het aanschaffen van extra tuingereedschap? Doneer dan een bedrag via website http://winteractie.oranjefonds.nl/stichtingpiezo

Tegenprestatie
Iedereen die doneert (vanaf € 10,00) voor Visioen krijgt een tegenprestatie. Geeft u een donatie van € 25,00 dan kunt u ook meedoen aan een multiculturele kookworkshop!

Recent

Senioren en voeding

Upcycling bij de Piëzo Ambachtenwerkplaats

Positieve gezondheid

Workshop Beter slapen

Geef een reactie