Sportmaatjes

Het sportmaatjes project is bedoeld voor mensen die graag willen sporten maar niet alleen naar een vereniging willen gaan (of dit moeilijk vinden). Zij krijgen de kans om samen met een maatje toch te gaan sporten!
Vrijwilligers van sportverenigingen in Zoetermeer worden gekoppeld aan deelnemers van het sportmaatjes project. Door de koppeling van maatjes aan een deelnemer, krijgen deelnemers de mogelijkheid om met de juiste begeleiding onderdeel te worden van een sportvereniging naar keuze. Er zijn al koppelingen gemaakt met leden van bijvoorbeeld een handbal-, basketbal-, hardloop-, voetbal-, zwem- en atletiekvereniging.

Opzet project
De deelnemers van het sportmaatjes project krijgen voor circa 20 weken een sportmaatje aan zich gekoppeld. Dit maatje is lid van een sportvereniging. Het maatje gaat samen met de deelnemer sporten en maakt hem/haar wegwijs binnen de sportvereniging. Zo helpt het maatje met het leggen van contacten met andere leden, leert sportregels aan en vaardigheden om de sport verder ontwikkelen. Ook maken deelnemers kennis met de vele mogelijkheden van vrijwilligerswerk binnen de vereniging en maken zij kennis met andere leden van de vereniging.

Het project Sportmaatjes wordt financieel mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds en VSBfonds.

Sportmaatje worden of gekoppeld worden aan een sportmaatje?  

Neem contact op met Milou van Loenen, milou@stichtingpiezo.nl, 06 11715238

Gerelateerd

Repair Café Zoetermeer

Rekenstart

Brede School en buitenschoolse activiteiten

Ouder & kindatelier