Mbo-2 Opleiding

Piëzo verzorgt voor haar deelnemers samen met MboRijnland de opleiding Dienstverlener, met profiel Helpende zorg en welzijn.

Met de opleiding Dienstverlener biedt Piëzo een opleiding aan die breed maatschappelijk georiënteerd is en die de deelnemer de mogelijkheid biedt om in Zoetermeer een rol van belang te vervullen. Deze rol wordt vervuld door gedurende anderhalf schooljaar 18 uur per week stage te lopen bij Piëzo en diverse organisaties en instellingen uit het Zoetermeerse netwerk van Piëzo. Piëzo draagt zorg voor het les- en boekengeld, in samenwerking met de gemeente Zoetermeer. MboRijnland verzorgt de lesdagen.

Bij de opleiding Dienstverlener staan gastvrijheid en behulpzaamheid hoog in het vaandel.

Profiel Helpende zorg en welzijn

Als helpende zorg en welzijn kan de deelnemer aan de slag bij mensen thuis, of bij een organisatie zoals een welzijnsorganisatie, verzorgingshuis, verpleeghuis, woonzorgcentrum, kinderopvang, een organisatie die helpt bij begeleid wonen, een ziekenhuis of (speciaal) onderwijs. De deelnemer kan ondersteunen bij persoonlijke zorg, wonen en het huishouden. Daarnaast kan er ondersteund worden bij sociale en recreatieve activiteiten.

Gerelateerd

Samen opvoeden

Buitenschoolse activiteiten/ Brede School

Piezo ouder en kindatelier

VoorleesExpress

Studieplekken