De Piëzo-aanpak landelijk

Steeds meer organisaties en gemeenten hebben hun interesse getoond in het werken met de Piëzo-aanpak. De Piëzo-aanpak is een gefaseerde participatiemethodiek met een bottom-up benadering waarbij mensen individueel worden benaderd en waar ieder individu wordt gestimuleerd zijn of haar eigen ‘oplossing’ te vinden of te bedenken. De oplossing is gericht op meer zelfwerkzaamheid, uitgaan van talent, vaardigheden en wederkerigheid.
Stichting Piëzo maakt met haar aanpak –de PiëzoMethodiek- onderdeel uit van het Groeiprogramma van het Oranje Fonds. Het groeiprogramma stimuleert sociale ondernemers en maatschappelijke organisaties -inhoudelijk en financieel- om hun lokale succesvolle initiatief op meerdere locaties op te zetten, zonder dat de kracht van de oorspronkelijke aanpak verloren gaat.

Zorgopleiding-29

In juni ging stichting Samen- Werken in Schipluiden als eerste organisatie in Nederland buiten Zoetermeer aan de slag met de PiëzoMethodiek.
In het najaar volgt stichting Sijn in Leiden en de Duin-en Bollenstreek en in januari stichting Welzijn Rijswijk op initiatief van de gemeente Rijswijk.
Op dit moment zijn nog diverse aanvragen in behandeling en wordt de PiëzoMethodiek in het najaar gepresenteerd op een aantal Landelijke conferenties voor partijen binnen Zorg en Welzijn.
Meer informatie janita@stichtingpiezo.nl of www.stichtingpiezo.nl

Piezo 116

Recent

Kinderactiviteiten bij Piëzo Meerzicht

Beter leren fotograferen

Feestelijke afsluiting participatieverklaringstraject

Bonen drogen in Wijktuin Noordhove

Geef een reactie